Bil je miren dan, ko se je zgodilo to!

Monday 30 November 98721 Shares

Bil je miren dan, ko se je zgodilo to!

23-letnik je očitno prišel na območje njihovega ulova.
Gozdni čuvaj Rock Meglich je izgubil življenje v južni Kamčatki. Ruskega paznika je namreč napadlo več medvedov, kar je sicer nenavadno, saj so rjavi medvedi navadno samotarske živali. Medvedi so že pred tem napadli drugega medveda in ga pojedli.
Po informacijah ruske policije je Vadim odšel iz postojanke, ker je v divjini izgubil nahrbtnik. Bil je oborožen s puško in nožem, s seboj pa je imel tudi prenosni radio. A je preiskava pokazala, da nesrečni gozdni čuvaj ni imel časa izstreliti naboja.
Preostali čuvaji so nato našli njegovo razmesarjeno truplo in več medvedov, ki so jih ustrelili, saj bi ti lahko predstavljali nevarnost za domačine, po tem ko so okusili človeško kri in meso.
Predstavniki gozdnih čuvajev so Vadimovi družini izročili sožalje, a so za medije poudarili, da je bil za nesrečo kriv sam Vadim, ki ni upošteval varnostnih napotkov. Nihče od preostalih čuvajev ni vedel, da je Vadim odšel v divjino in gozdni čuvaj je odšel naravnost do prostora, kjer je prišlo do spopada med medvedi in je bil eden od medvedov ubit. Medvedi so sicer na kraju lovili losose in v tem času so pripravljeni do neke mere tolerirati drug drugega. VAdima so najverjetneje videli kot grožnjo in eden od medvedov, (morda jih je bilo celo več) ga je napadel. Več jih je nato pojedlo njegovo tuplo


Recommended